+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

EduPage pro mobilní telefon ke stažení zde

google

apple

Na stránky EduPage školy se dostaneta kliknutím na logo EduPage

edupage

Robosoutěž Praha - 4. předkolo, 25. 11. 2022

Již 14. ročník robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2022, tentokráte s tématem „Basketbal“ v  pátek, dne 25.11.2022 na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha uvítal soutěžící ve 4. předkole.

Do soutěže se z naší školy přihlásili a připravovaly 3 tříčlenné týmy, každý s jinou konstrukcí robota, ale podobnými technologiemi. Dva týmy zvolily netradiční pohony, za účelem zvýšení síly odhozu míče, jeden zůstal u klasické konstrukce podvozku.

Do Prahy dorazily tedy tři týmy – Ti, kterým se to rozbilo (2. r) ve složení Jan Závora, Petr Mudrych a Jan Valenta, Green Buds (3. r) ve složení Michal Švec, Michal Fojtík a Matyáš Domaby a  GIGAČEDI (2. r), kteří nakonec dorazili jen ve dvou – Filip Tautermann a Filip Staněk. Proti nim nakonec nastoupilo 26 soupeřů, 12 týmů soutěž vzdalo.

Hned v prvním kole se všechny tři týmy představily skvělým výkonem, který zopakoval v dalších dvou kolech. Předstihnout je dokázal jen jeden robot, takže do druhé vyřazovací části naše týmy postupovali na druhém, třetím a čtvrtém místě mezi 16 nejlepšími týmy. V druhé vyřazovací části se všechny tři týmy potýkaly s drobnými technickými problémy, takže jako první sestoupili do spodní části pavouka týmy Green Buds a GIGAČEDI, kteří se nakonec utkali v bratrovražedné bitvě a tým GIGAČEDI skončil na krásném 9. místě. Ti, kterým se to rozbilo, vzdorovali dlouho, až se jim to nakonec skutečně rozbilo (zradilo je čidlo) a i oni se propadli do spodní části, kde vyřadili vlastní tým Green Buds a odsunuli ho na 4. místo. Nakonec jim do cesty situace přihrála nejlepšího robota prvního kola, kterého sice zdárně porazili, bohužel jim však na další kolo nestačila baterie a skončili na krásném 3. místě.

Svými výsledky všechny tři týmy zaznamenaly fenomenální úspěch. Jako netechnická škola jsme porazili technické školy. A co více? Kromě získaných zkušeností – oba týmy druháků byly v takové soutěži poprvé, si právě dva týmy – Green Buds a Ti, kterým se to rozbilo vybojovali účast na republikovém finále.

Gratulujeme a děkujeme týmům za vynikající reprezentaci školy!