+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

EduPage pro mobilní telefon ke stažení zde

google

apple

Na stránky EduPage školy se dostaneta kliknutím na logo EduPage

edupage

Vodácký a turistický kurz Vltava, 19. -24. 6. 2022

Po 3 letech jsme se konečně letos ukázali znovu na Vltavě.

Vyjeli jsme už v neděli, takže nám na Český Krumlov a jeho krásné památky a krámky zbyly dva dny. Začali jsme v neděli 19.6. brzy ráno na nádraží v Mostu nakládání velké bagáže do dodávky Mostu, kterou nám nabídli manželé Záhejští a úžasně nám zjednodušili přepravu na jižní konec republiky. Odpoledne jsme byli na Vyšáku a ještě jsme stihli po krátkém tréninku splout celý první úsek do Rožmberka. Pokračovali jsme obvyklou trasou Na Pískárně, Český Krumlov, Zlatá Koruna. A poslední den jsme zvládli v pátek před odjezdem sjet i překrásný 22 km dlouhý úsek ze Zlaté Koruny do Boršova nad Vltavou.

Jako vždy jsme využili služby agentury a půjčovny lodí Vydra, která nám poskytla výborného instruktora Pavla, zajistila kompletní vodácký materiál a převážení naší bagáže z kempu do kempu. Zajistila slevy v kempech a přidala mnoho užitečných služeb navíc. Dvacet devět žákyň a žáků z 1.-3.ročníků strávilo slunečný týden v přírodě CHKO Blanský les. Užili jsme si nejen pádlování, ale i koupání, opalování, volejbal, táboráky s opékáním buřtů a kytarou. Nikdo už si neplete pojmy pádlo a veslo. Na jezech, hlavně na těch krumlovských, byla většinou legrace. Trochu vzrušení přidaly i dvě krátké a naštěstí slabší bouřky. Cesta zpátky také trochu adrenalinu přidala, zejména v Praze při sprintu celé posádky za připraveným rychlíkem na Most. Naštěstí i v této situaci nám neobyčejně pomohla paní Říhová, která nám nezištně nabídla odvoz velkých zavazadel ze Zlaté Koruny až do Mostu.

Myslím, že pro řadu nových vodáků mohl být tenhle týden nezapomenutelným zážitkem. Skvělé Milanovy placky, dobroty v Hospodě U Vikinga, klobásy, litry kofoly, zrádné jezy, spousta srandy, prostě vodák, jak má být. Já si ale nejvíc užíval toho, jak se spolu bez problémů celá parta okamžitě skamarádila, a jak nikdo neřešil, z které třídy nebo z kterého ročníku je. Děkuju účastníkům za celkem pohodový kurz. Pokud bude zájem, pojedu za rok rád znovu.

Mgr.Milan Vodička – učitel TV