+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Dne 9. ledna 2020 se studenti 4. ročníků zúčastnili přednášky týkající se studia v zahraničí, konkrétně ve Velké Británii.

Přednášku vedl právě absolvent jedné z britských vysokých škol, Jiří. V angličtině nám představil ve zkratce svůj příběh, zejména jak se dostal na školu v Británii, kde pracoval, koho poznal a také nám povyprávěl o tom, jak mu studium v zahraničí otevřelo cestu pro poznání dalších zemí světa, jelikož jeho snem bylo cestovat.

Našim studentům předal cenné informace o možnosti studia v Anglii, jaké jsou hlavní podmínky pro přijetí ke studiu za hranicemi, jak to funguje s financováním, co vše musí mít zařízené, aby mohli vycestovat. Poradil jim, že se není vůbec čeho bát, jelikož je to vcelku snadné jít studovat mimo ČR. Odkázal k agentuře, která pomáhá studentům (samozřejmě pomohla i jemu), jež mají zájem o studium v zahraničí.

Jirka si s sebou vzal hosta, svého přítele Kurta, kterého poznal v Austrálii. Kurt, rodilý Australan, studentům pověděl něco málo o sobě a svém studiu v České republice. Českou republiku celkem procestoval a velice se mu zde líbí, akorát s úsměvem říká, že jazyk je opravdu náročný.

Studenti dostali také prostor pro své dotazy, který využili, a přednášejícího se ptali na to, co je nejvíce zajímalo.

V závěru dal Jirka žákům na sebe i agenturu kontakt pro případné zájemce.