+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Robosoutěž - finále, 15. 12. 2023

Na finále 15. ročníku robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2023, tentokráte s tématem „Tower“ dne 15.12.2023 na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha dostal tým Green Buds ve složení Michal Švec, Zdeněk Touška a Matyáš Domabyl.

Nutno říct, že si tento tým svoji divokou kartu opravdu zasloužil. Michal jako hlavní konstruktér a programátor čas mezi předkoly a finále opravdu beze zbytku využil. A bylo to poznat. Robota kompletně přestavěl, vymyslel nová řešení a bylo to poznat. Robot dokázal postavit dvě věže – jednu o 12 kostkách a jednu o 4, celkem za nádherných 245 bodů. Jak jsme pak na soutěži zjistili, zbrojili i ostatní týmy.

A při vlastním závodě se robot také předvedl. Šlapal bez jediné chybky celé první kolo, což po prvním kole znamenalo pro tým Green Buds nádherné druhé místo mezi 35 nejlepšími týmy z celé republiky a jedním univerzitním týmem.

Také druhým kolem soutěže se prokousával statečně a ž do okamžiku, kdy prostě narazil na lepšího robota, který těch kostek uměl do věže16. Vítězné tažení pak pokračovalo až do okamžiku, kdy před nimi zbylo poslední tři roboti, kteří stavěli těch kostek na sebe 16, nicméně v tento okamžik již Michalovi a jeho týmu nehrozilo nic horšího než celkové čtvrté místo. O slovo se také přihlásila první chybka, ale bohužel na naší straně, i když jsme ji potřebovali na straně soupeře. Nepodařilo se a tak tým Green Buds skončil na bramborovém, nicméně pro nás úžasném čtvrtém místě celkově.   

Gratulujeme a děkujeme týmů za vynikající reprezentaci školy!