+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Robosoutěž Praha - 3. předkolo, 23. 11. 2023

15. ročník robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2023, tentokráte s tématem „Tower“ přívítal dne 21.11.2023 na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha soutěžící ve 3. předkole.

Do soutěže se z naší školy původně přihlásily 4 týmy, jeden z týmů však přípravu nezvládl a svoji účast odvolal. No koneckonců se nebylo čemu divit, úlohy byla dosud nejtěžší, s jakou jsme se dosud na soutěžích potkali. Uchopit kostku vytištěnou na 3D tiskárně a navíc ji postavit na sebe je opravdu oříšek. Navíc nás celou dobu provázeli technické problémy, nejdřív se jednomu z robotů zadřel motor, druhý nepřežil pád ze stolu a nebyl čas ho opravit a třetí vykazoval takovou nespolehlivost, že nakonec dva ze 3 týmů startovali se záložními roboty.

Do Prahy dorazily tedy tři týmy – Ti, kterým se to rozbilo (3. r) ve složení Jan Závora, Sebastián Mach a Kryštof Opalecký, Green Buds (4. r) ve složení Michal Švec, Matyáš Domabyl a Zdeněk Touška a Ti, kterým to funguje (2. r, 3. r a 4. r) ve složení David Rejzek, Petr Mudrych a Adam Beránek. Proti sobě měli dalších 37 soupeřů.

Green Buds se v hned v prvním kole ukázal svým bezchybným výkonem a překvapil i tím, že byl jediný, který kostky třídil podle barev. Také tým Ti, kterým se to rozbilo ukázal svoje kvality a i s jednou drobnu chybičkou ukázal svůj potenciál, i když bylo od počátku jasné, že na bednu dosáhnout nemůže. Ti, kterým to funguje naopak ukázali, že jim to nefunguje. Neustále měli problém s přesností navigace a úchopenm kostky. Tak dávali jen základních 10 bodů za jízdu.

Po prvním kole mezi 16 nejlepších postoupili GreenBuds na nádherném 4. místě, Ti, kterým se to rozbilo upravili mechaniku robota a postupovali na nádherném 8 místě. Ti, kterým to funguje sice nepostoupili do pavouka, ale i tak byli na nádherném 19 místě.

V druhé vyřazovací části se všechny selhal týmu GreenBuds senzor vzdálenost a po dvou prohrách systémem náhlá smrt skončil. Ti, kterým se to rozbilo, bohužel také dvakrát prohráli, když narazili na roboty když bohužel narazili na roboty, kteří byli prostě lepší.

I tak je výsledek super. Tři týmy z netechnické školy mezi první dvacítkou ze 40 týmů je prostě úspěch. Navíc je to 2x 13 místo (dělené) pro týmy GreenBuds a Ti, kterým se to rozbilo a 19. místo pro tým Ti, kterým to funguje.

A třešnička na dortu!

Tým GreenBuds postuje do finálové soutěže na divokou kartu a navíc byl vybrán do soutěže konstrukčního designu robota mezi 12 robotů z téměř 160 zúčastněných robotů.

Gratulujeme a děkujeme týmů za vynikající reprezentaci školy!