+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Okresní kola SŠ v basketbalu, 3. a 4. 10. 2023

V úterý 3.10. a ve středu 4.10.2023 se týmy chlapců a dívek postupně pokusily zabojovat na okresních kolech obou kategorií v basketbalu.

Rozhodně těžší to měli v úterý chlapci. Do turnaje se přihlásilo celkem 11 týmů. Z různých důvodů zůstalo na naší soupisce nakonec jen 6 hráčů a situaci ještě zkomplikovaly počáteční zdravotní potíže našeho jediného registrovaného basketbalisty, který musel nuceně na několik minut během zápasu z palubovky. Přesto se klukům povedlo bojovností vyhrát oba zápasy ve skupině A (OA,SPGŠ,SZŠ Most; Bukaschool Most) a postoupit do čtvrtfinále. Zde proti nám nastoupil odpočatý a početnější tým SŠDVS Most, který výhodu a možnost častějšího střídání bezezbytku využil. Celkové 5.místo považuji za velmi dobrý počin.

Do turnaje dívek se přihlásilo celkem 5 středních škol. Obě gymnázia, SŠT Velebudice, OA,SPGŠ,SZŠ Most a my. Žádná z řady dalších středních mosteckých škol, srovnatelných počtem studentů s námi, turnaj vůbec neobsadila. Hrálo se systémem každý s každým 1x12 minut. V prvním zápase naše holky překvapily Gymnázium Litvínov a zvítězily 10:8. Na další soupeře bohužel už ale nestačily. Velmi výrazně se projevilo, že v úspěšnějších týmech byla řada registrovaných basketbalistek. V našem týmu nebyla ani jediná. Obrovskou pochvalu si zaslouží Lucie Vovesná, která bojovala jako správný leader, dřela pro tým a obstarala většinu našich košů. Čtvrté místo považuji v této konkurenci za maximum, kterého mohla děvčata dosáhnout. Těšíme se na další soutěže.

Soupisky SSŠMEP:

Dívky: Lucie Vovesná, Dana Mádlová, Pavlína Červenková, Daniela Heinzová, Nicol Černá,

Lucie Říhová, Barbora Staňková

Chlapci: Nikola Chotěborský, Denis Chudomel, David Bělina, Jan Málek, Marek

Schmieder, Martin Trnka

Děkujeme hráčkám a hráčům za bojovnost a dobrou reprezentaci školy.