+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Autobot Kladno, 18. 4. 2023

Dne 18.4.2023 proběhl již 8. ročník robotické soutěže Autobot, pořádaný SOU a SŠ Dubská v Kladně. Již po šesté jsme se ho také zúčastnili i my, resp. Náš robotický tým složený z žáků 2.C – Jan Závora a Petr Mudrych.

 Na této soutěži jsme již pravidelnými hosty a obávanými soupeři. Kromě nás se robotického klání zúčastnil i tým zastupující První české gymnázium v Karlových Varech a 13 týmů „domorodců“.

Úkol se zdál být relativně jednoduchý – postavit pro každého člena týmu jednoho robota dálkově ovládaného mobilem, tabletem, gamepadem čí jiným zařízením a odehrát s ním robotický fotbal 2 v 2.

Náš tým zvolil svůj oblíbený název týmu: Ti, kterým se to rozbilo. Po prvním souboji, který rozhodoval do zařazení do pavouka, jsme byli sice druzí – čas vítěze (Karlovy Vary) byl 12sekund, čas našeho týmu 16 sekund, ale třetí tým měl čas už přes 2 minuty. To nám dalo velmi výhodnou pozici do vyřazovacích soubojů. Protože naši měli do svého prvního zápasu dostatek času, strávili ho sledováním taktiky ostatních a tréninkovým zápasem s Karlovarskými, které vyhodnotili jako nejsilnějšího soupeře a nutno dodat, že po právu. Karlovarští byli také jediní kromě našeho týmu, kteří ovládali své roboty gamepady z konzolí Playstation. Gamepady se také nakonec ukázaly jako nejlepší řešení.

Tentokráte se nic nerozbilo a naši projeli celým pavoukem bez porážky a ž k boji o třetí místo, kde se potkali s karlovarskými a kde se ukázala slabina karlovarského týmu – pásy. Jejich roboti byli sice rychlí, ale nakonec kola se ukázala jako lepší řešení. Souboj jsme vyhráli. Zbývalo posledních pár zápasů poražených a našim osud našim zase přihrál jako soupeře o první místo karlovarský tým, kteří se probojovali stranou poražených. I když nás museli soupeři porazit podle pravidel dvakrát za sebou (každý má nárok na jednu prohru, tuto šanci nedostali. Naši nelenili a stihly vyměnit baterie ve svých robotech a soupeře spolehlivě převálcovali.

Vítězem 8. ročníku Autobot 2023 se zaslouženě stal tým Ti, kterým se to rozbilo z naší školy před karlovarským týmem a „domorodci“

Sponzoři soutěže již klasicky dodali zajímavé ceny, tak že si mohl z nabídky cen vybrat co se mu líbilo podle pořadí v jakém jejich roboti dojeli do cíle.

            Děkujeme pořadatelskému týmu za pozvání a zúčastněným gratulujeme a děkujeme za vynikající reprezentaci školy!