+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Harmonizační výjezd - Rosolina Mare, Itálie, 9. -18. 9. 2022

Pro letošní školní rok zařadila naše škola významnou novinku. Ve spolupráci s CK MoPet poprvé zorganizovala pro žáky nastupujících prvních ročníků adaptační kurz v přímořském letovisku Rosolina Mare v Itálii. Oproti minulým domácím kurzům, které trvaly obvykle 3-4 dny, letošní prvňáci mohli slunečného italského počasí užívat déle než týden.

V pátek večer 9.9.2022 se na parkovišti u Zimního stadionu sešlo celkem 43 žáků a 4 učitelé a vydali jsme se na dvanáctihodinový přejezd busem do severoitalské oblasti Venezia. V sobotních dopoledních hodinách jsme se ubytovali v apartmánovém komplexu Alfa – Omega a po krátkém odpočinku a dojedení řízků jsme zamířili na pláž.

Celý týdenní pobyt se nesl v relaxačním duchu, střídali jsme koupání v moři, opalování, plážový volejbal, přehazku, návštěvy místních trhů, krátké výlety i ochutnávky pravé italské pizzy. Několik žáků se dokonce vydalo pěšky po pláži do 6 km vzdálené botanické zahrady ležící na okraji Benátské laguny. Původně nás sem měl dovézt plážový vláček, který ale díky ukončení letní sezóny již nejezdil. Pro celý týden pro nás byla zajištěna rozšířená polopenze včetně nápojů.

Součástí kurzu byla i celodenní týmová soutěž sestavená z aktivit, které měly přispět k lepšímu vzájemnému seznámení žáků a podpoře kolektivu. Hlavním smyslem nebylo vyhrát, ale najít si nové kamarády, vzájemně si pomáhat a dozvědět se něco o sobě.

Středa byla ve znamení celodenního výletu autobusem a lodí do nedalekých Benátek. Průvodkyně cestovní kanceláře provedla celou čtyřicetičlennou skupinu nejvyhledávanějšími částmi města a zájemcům podala velmi zajímavý výklad. Navštívili jsme Ponte di Rialto, částečně zaplavené Piazza San Marco s překrásnou bazilikou a zvonicí, prošli jsme se po nábřeží Canale Grande plném stánků se suvenýry pro turisty. Žáci měli i dvouhodinový rozchod a mohli poznávat Benátky podle vlastních představ.

Poslední večer vypukla na dvoře mezi apartmány spontánní diskotéka, kterou si žáci parádně užili, i když ji bohužel poměrně brzy ukončila silná bouřka. V sobotu po sbalení a úklidu apartmánů jsme v pozdních odpoledních hodinách odjeli z Jadranského pobřeží a v neděli v šest ráno jsme se všichni v pořádku vrátili do Mostu.