+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Projektový den - TPR, 22. 10. 2019

Projektový den v rámci projektu „Vzdělávání – klíč k úspěchu“ (reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/18_065/001260) společně připravily vyučující předmětu Teorie průvodcovství Ing. Iva Hejná a majitelka cestovní agentury PERFECTimage, s. r. o. Kamila Dobkowski, MSc.  Cílem projektového dne byla příprava poznávacího zájezdu do německých Drážďan s odborným výkladem pro žáky školy, který uspořádají žáci čtvrtého ročníku se studijním zaměřením Cestovní ruch a průvodcovství.

Projektový den proběhl v úterý 22.10.2019 ve třídě 4.C. Všichni účastníci se společně dohodli na jednotlivých lokalitách, které budou v rámci zájezdu navštíveny. Poté se žáci rozdělili do skupin, přičemž každá skupina dostala na starosti zpracování dílčí části zájezdu. Jednotlivé části zahrnovaly turisticky zajímavá místa Drážďan, historii města či další zajímavosti, praktickou organizaci zájezdu a veškeré náležitosti spojené s realizací zájezdu. Úkolem jednotlivých skupin pak bylo připravit poutavý výklad pro účastníky zájezdu a organizačně zvládnout daný úsek zájezdu či propagaci výjezdu.  Vzájemně pak s pomocí vedoucích projektového dne sestavili jednotlivé části zájezdu do finálního itineráře. Zaměřovali se při tom na přesuny mezi jednotlivými cíli s využitím mapy a časové posloupnosti. Žáci byli vedeni k cíli zejména formou doporučujících a návodných intervencí a konzultací, které je vedli k samostatnému úsudku a rozhodnutí. Na stanoveném cíli pracovali samostatně, ale zároveň využívali týmové spolupráce.

Žákům realizace projektového dne přinesla řadu cenných zkušeností a praktických poznatků, které využijí v nejbližší době zejména při plnění praktické části maturitní zkoušky a následně i v případném zaměstnání v oboru. Další důležité poznatky a zkušenosti jim přinese faktická realizace splněného cíle projektového dne, tedy samotné uskutečnění a organizace jejich zájezdu v prosinci tohoto roku.