+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Autobot 2019, 26. 3. 2019

 

Již potřetí jsme se v rámci našich „robotických aktivit“ zúčastnili se soutěže LEGO Robotů – Autobot 2019 na SOU a SŠ Dubská v Kladně.

Na této soutěži jsme již pravidelnými hosty a troufám si říci, že i důstojnými soupeři ostatních týmů. Do soutěže byly tentokráte nominovány tři dvoučlenné týmy – tým Škrrrrrábanec složení Daniel Čirip a Martin Lédl, Tým 9 – ve složení Lenka Bartušková a Petr Pavlovský a tým HaKus ve složení Ondřej Hammer a Jan Kusý.

Na pohled velmi jednoduchý úkol – „Dovez vozík do garáže“ se nakonec ukázal dosti problematický. Příjezd bludištěm je naše parketa, to nám šlo, ale zapřáhnout vozík a dovézt ho do cíle už bylo mnohem obtížnější. Škrrrrábanec měl problémy se zapřaháním vozíku, HaKus měl střídavě oblačno. Tým 9 naopak zapřahal velmi precizně, ale na složitější trati zase naopak vozík ztrácel.

Jako vždy, co funguje doma, nefunguje na soutěžích. Takže se muselo spoustu věcí dolaďovat.

První jízdy skončily vcelku dobře, horší to pak bylo při vlastním závodě. Týmy HaKus a Škrrrrrábanec se postupně propadaly, až skončili hluboce v poli soupeřů, naopak se dařilo Týmu 9, který se sice propadl do pole poražených, ale tam s přehledem zvítězil a nakonec vítězně zabojoval o třetí příčku.

Sponzoři soutěže již klasicky dodali zajímavé ceny, tak že si mohl z nabídky cen vybrat co se mu líbilo podle pořadí v jakém jejich roboti dojeli do cíle.

Děkujeme pořadatelskému týmu za pozvání a zúčastněným gratulujeme a děkujeme za vynikající reprezentaci školy!