+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Přednáška Raiffeisenbank - Finanční gramotnost, 22. 1. 2019

Dne 22. ledna 2019 se konala zejména pro žáky třetích ročníků beseda se zástupci společnosti Raiffeisenbank. Cílem tohoto setkání bylo prohloubit finanční gramotnost našich studentů. Žáci se dozvěděli nejen základní informace o této společnosti (jaká je skladba zaměstnanců, jaké služby banka nabízí, informace o její historii apod.), ale také získali náhled do historie bankovnictví a vývoje peněžních prostředků.

Zaměstnanci banky studentům kladli otázky za účelem zjištění jejich znalostí. Studenti se aktivně do diskuze zapojili a někteří z nich byli za své správné odpovědi odměněni drobnou pozorností.

V závěru besedy žáci obdrželi krátký testík obsahující základní otázky z oblasti bankovnictví, které byly během přednášky vysvětleny. Student, který ze všech třetích ročníků v testu uspěl nejlépe, vyhrál stáž v jedné z poboček Raiffeisenbank.

Zájemci z řad čtvrtých ročníků se poté mohli zúčastnit připraveného výběrového řízení nanečisto. Tato možnost je pro ně při blížícím se konci studia zkušeností k nezaplacení. Zjistili, co je při takovémto přijímacím pohovoru může očekávat, ale zároveň měli možnost na vlastní kůži zjistit, jaké vystupování je žádoucí.

Vše se odehrálo ve velmi příjemném a přátelském duchu.