+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Závody dračích lodí, 24. 9. 2021

Po složitých administrativních přípravách vynucených přísnými covidovými opatřeními se v pátek 24. 9. 2021 tým naší školy poprvé v historii zúčastnil 9. ročníku oblíbených závodů dračích lodí - StarColor Cup. Na Mostecké Matyldě se sešlo neuvěřitelných 23 školních posádek z Mostecka a Chomutovska. Čtrnáct týmů soutěžilo v kategorii základních škol a devět týmů v kategorii SŠ. Na každou posádku čekaly dvě náročné soutěžní jízdy proti ostrému proměnlivému větru na vzdálenost 200 metrů a o výsledku rozhodoval součet obou časů. Naštěstí nepršelo ani nebyla zima a tak všechny posádky dojely své rozjížďky bez „cvaknutí“

            Z naší připravené sestavy nám bohužel kvůli neplánovanému tréninku i zdravotním důvodům na poslední chvíli vypadlo několik důležitých opor. Takže na naší lodi, pojmenované NAUTILUS 21, sedělo nakonec jen devatenáct statečných místo nominovaných jednadvaceti. Zasednout k pádlu museli i náhradníci. Patřili jsme k posádkám, které v této sestavě na dračí lodi seděly úplně poprvé a neměli jsme společně natrénovánu ani jedinou minutu. Bubenici jsme si vybrali den před závodem a občas nám chyběl při pádlování potřebný soulad. Přes všechny překážky jsme ale v celkovém hodnocení dopadli  nečekaně dobře. V kategorii SŠ jsme při naší premiéře skončili na příjemném pátém místě, což považuji za veliký úspěch. Jsem si jistý, že je v našich silách toto umístění za rok při troše tréninku ještě vylepšit a postoupit do finále, které nám letos uniklo o jedinou příčku. Všem modrožlutým lodníkům děkuji za skvělý výkon a bezproblémový průběh krásné páteční akce. Všichni si zasloužíte velkou pochvalu. 

SOUPISKA DRAČÍ LODI NAUTILUS 21:

Tomáš Zpěvák ©, Romana Rychlíková (buben a vizáž), Iška Vaníčková, Majda Odvárková, Dana Mádlová, Daniela Heinzová, Pavlína Červenková, Natálie Kaňková, Nicol Černá, Nela Botková, Nella Myslikovjanová, David Bělina, Tomáš Tran, David Smrček, Marek Schmieder, Nikola Chotěborský, Zdeněk Touška, Jirka Teršíp a Alex Slapnička.

Mgr. Milan Vodička