+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Robosoutěž - finále, 13. 12. 2019

Již 11. ročník robotické soutěže pro žáky středních škol – Robosoutěž 2019, tentokráte s tématem „Mountain climber“ v pátek, dne 13.12.2019 na ČVUT, Fakulta elektrotechnická, Praha. Uvítání bylo netradiční, kromě rektora katedry pronesl uvítací řeč i robot Ludvík.

Do finálové soutěže se z naší školy probojoval tým s názvem iTU ve složení Daniel Bláha, Le Hoang Tu a David Janev. Byli nominováni na základě svého umístění mezi 164 týmy středních škol a gymnázií české republiky a ve svém předkole obsadili nádherné 4. místo, kdy porazili i studenty z technických škol.

Navíc byl i jejich robot vybrán odbornou porotou do užšího výběru designové soutěže jako jeden 10 robotů nejlepšího funkčního designu a nakonec se v této soutěži umístil na nádherném 3. místě.

Pro finálové utkání byl postaven zcela nový robot, resp. 2 roboti. Původně bylo v plánu použít robota s vyšší inteligencí, kterého se nakonec nepodařilo uspokojivě vyladit. Souběžně s ním postavil stavěč týmu Tu variantu prvního robota, který zdolává vrcholy hrubou silou a s tím nakonec do soutěže tým vyrazil. Robota zkrátil a odlehčil, ale ani to nakonec nestačilo.

Světe div se, i testy před samotnou soutěží v Praze dopadly na výbornou, takže kluci byli spokojeni. Až do vlastního závodu, kdy se robot při první jízdě zasekl v překážce a už se z ní nedostal. Ve druhých dvou kolech museli riskovat, ale to bohužel nevyšlo a robot v obou případech havaroval. A to bohužel stačilo jen na celkové 29. místo z 36 finalistů.

Nás ale může těšit, že umíme postavit funkčního robota – 3 místo ze 164 robotů je obrovský úspěch, ale i to, že jako netechnická škola jsme se probojovali až do finále takto složité soutěže, kde jsme poráželi týmy odborných škol.

Toto považuji za obrovský úspěch.

Gratulujeme a děkujeme za naprosto vynikající reprezentaci školy!

 

Ing. Josef Haba