+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Přednáška: Rizikové chování, 26.11.2019

 

V úterý 26.11.2019 měli vybraní žáci 1.-3.ročníku možnost vyslechnout velmi přínosnou přednášku o rizikových jevech ohrožujících život a zdraví současné mladé generace. Tuto akci pro školu organizovala společnost DIAHELP – svaz diabetiků Most.

Přednášející MUDr.Miroslav Urban žákům z lékařského hlediska popsal a na prezentaci názorně přiblížil často devastující důsledky kouření, konzumace alkoholu u mladistvých, užívání drog. Věnoval se také závislosti teenagerů na herních aplikacích, pohlavním nemocem z nechráněného sexu nebo třeba nepřiměřené agresivitě. Upozornil na značný rozdíl v průměrné délce života lidí, vyhýbajících se rizikovým jevům a lidí, kteří se z různých důvodů do závislosti dostali.

Je známo, že právě mladí lidé mezi 13-16 lety se často poprvé dostávají do styku s cigaretami, marihuanou, tanečními drogami, alkoholem. Je důležité, aby věděli, co tato „lákadla“ obsahují, jakou škodu mohou napáchat na životně důležitých orgánech, které nemoci mohou vyvolat a také kolik je to bude v celkovém důsledku stát. Díky těmto informacím možná nebudou opakovat chyby starších generací a dokážou se bez alkoholu, cigaret a podobných látek v životě obejít.

Přednášku hodnotím jako velmi pěknou: Prezentace byla názorná a výborně připravená, přednášející působil velmi profesionálně a žáky určitě zaujal.