+420 476 709 580 soukrmark@sssmep.cz Po-Pá: 6:30 - 14:30
image
image
image
IT.jpeg
Bill Gates
"Většina přelomových událostí ...
je ještě stále před námi."
Staň se jejich součástí a podílej se na vývoji
světa, ve kterém žiješ.
MCR.jpeg
"Kdo se doma nikdy
neujal poutníka,
až v cizině pozná,
jak jsou hostitelé vzácní ..."
čínské přísloví
SMM.jpeg
"Pane, proč jste tu tak sám?"
Dokonalý sportovní výkon potřebuje dokonalé zázemí.
previous arrow
next arrow

Přednáška Policie ČR, 6. 11. 2019

Dne 6. listopadu 2019 se pro studenty 4. ročníků konala přednáška, kterou prezentovali příslušníci Policie ČR sídlící v Mostě. Cílem přednášky bylo seznámit žáky s policejní činností.

Nejprve byly studentům sděleny informace o příjímacím řízení k PČR, zejména co se týká fyzických, teoretických a psychologických testů. Poté se žáci mohli dozvědět, jak to funguje po samotném přijetí, tzn. kurzy zaměřující se na zacházení se zbraněmi, odborná příprava a postupné včleňování do praxe. Nechyběla také zmínka o nástupním platu a možném kariérním postupu. Informace se dále týkaly povinností veřejných činitelů. Pro dokreslení mluvené prezentace byl puštěn videozáznam z reálných policejních akcí – např. zásahy u dopravních nehod, zastavování nebezpečných řidičů apod. Důležitou zmínkou také bylo sdělení, která různá oddělení a útvary se u PČR mohou nacházet – kynologické nebo hipologické oddělení, pyrotechnické služby nebo služby pro zbraně plus další specializovaná odvětví závisejících na vzdělání.

Přednášející se se studenty podělili i o vlastní zkušenosti s hledáním osob, první pomocí při různých nehodách nebo i dopadáním vrahů a nebezpečných osob. Policisté poslali mezi studenty k prohlédnutí a potěžkání policejní výzbroj i různé typy zbraní, které s sebou vozí pro případ nebezpečí. V závěru přednášky byly žákům předány kontaktní údaje v případě zájmu a doporučená webová stránka – www.policie.cz, kde si mohou načíst potřebné informace v případě zájmu.

Žáci se v posledních minutách mohli na cokoli k tématu příslušníků zeptat a této možnosti také využili.